· 

Movie Park Germany

Dag 3 van de familie gaat naar Movie Park Germany op nog geen half uurtje rijden van ons hotel. We worden weer voor de deur afgezet en krijgen weer een lunchpakketje mee. Zelfs vandaag krijgen de kinderen allebei €5,00 mee om in het park te besteden.

 

Direct bij binnenkomst staan er een aantal filmsterren op ons te wachten. Charlie Chaplin en Marilyn Monroe willen graag met ons op de foto. De foto's worden trouwens gemaakt door drie vrijwilligers van Against Cancer. Zij maken gedurende de hele reis foto's. Dit jaar is er zelfs een camerateam mee, die alles filmen. Ook in de attractieparken lopen ze rond en omdat iedereen van onze reis een keycord draagt, weten ze wie ze moeten filmen of fotograferen. De vrijwilligers gaan trouwens ook mee het park in en kunnen eventueel met de kinderen mee de attracties in. Voor sommige ouders een uitkomst zodat ze even rustig met het jongste kind kunnen zijn terwijl een vrijwilliger lekker met de oudste de achtbanen doet. Aan werkelijk alles is gedacht deze reis!

 

De topattractie van Movie Park Germany is de intergalactische Triple Launch Coaster “Star Trek™. Dit wordt de eerste achtbaan van vandaag. Na nog een stuk of wat achtbanen, doen we voor de afwisseling een waterbaan. Daarna Olga gaat samen met Dylan en Jade in een draaimolen waar je, met zijn vieren liggend naast elkaar, in een soort vliegtuigje rondje zweeft. Ik blijf voor de verandering eens met mijn beide beentjes op de grond staan. Aan het eind van de dag proberen we met zijn vieren nog een enorme Flamingo of een grote banaan te winnen bij een soort van kermiskraampje. We moeten proberen om een ring rond de hals van een gouden fles te gooien. Helaas geen geluk. Maar als we om 18:00 uiteindelijk in de bus zitten, blijkt dat andere gezinnen natuurlijk wel knuffels hebben gewonnen. Een mens kan niet alles hebben.

 

Terug in het hotel en na wederom een heerlijk dinerbuffet is er een bingo voor de kinderen georganiseerd. Elk gezin krijgt één bingokaart en wordt net zolang gespeeld totdat iedereen een prijs heeft gewonnen. Jade en Dylan zijn fanatiek en onze nummertjes vallen achter elkaar. Met nog twee nummertjes te gaan, komt de de klad erin. De ene bingo naar de andere bingo wordt geroepen. Wat blijkt de meeste prijzen zijn grote knuffels uit Movie Park Germany. Jammer genoeg valt ons nummertje 60 als één van de laatste. De laatste kans op een grote 'knuffelbanaan' is verkeken. Niet getreurd de kinderen zijn ook blij met de 'kleine' olifantenknuffel.

 

Dit keer gaan we wat vroeger naar onze hotelkamer. Dylan ziet dat het poolbiljart niet bezet is en wil dolgraag een potje poolen. Terwijl de dames naar de kamer gaan, poolen Dylan en ik tot in de kleine uurtjes (22:00). Een mooie afsluiting van weer een gave dag.

 

Gisteren heeft Jade trouwens de hele dag gelopen en gedaan en ook vandaag heeft ze 'gewoon' alles kunnen doen wat ze wilde. Achtbaan in en achtbaan uit. Het maakt niet uit hoe snel of hoe vaak ze over de kop gaat. Ze geniet met volle teugen. Anderhalve week geleden lag ze nog een dagje in het ziekenhuis en leek het heel even of ze voor langere tijd opgenomen zou moeten worden. Daar is nu niks meer van te merken. Sterker nog: ze heeft nergens last van. Geen buikpijn, niet misselijk, geen hoofdpijn en geen benauwd gevoel. Zelfs haar eetlust begint terug te komen. Een perfect moment op deze reis te mogen maken.

 

- Marcel