· 

Alleen naar huis

Omdat Jade afgelopen jaar veel in het ziekenhuis heeft gelegen en een groot deel van groep 7 en 8 heeft gemist. Ze heeft hierdoor niet alleen de lesstof gemist maar ook allemaal andere dingen die je moet leren. Neem bijvoorbeeld het alleen naar school fietsen of alleen naar huis gaan. Dit heeft ze eigenlijk nog nooit gedaan.

 

Afgelopen dinsdag waren Olga en ik allebei aan het werk en konden we Jade en Dylan niet ophalen. Dylan had een kinderfeestje en Jade wilde wel alleen naar huis lopen. Olga zou een half uurtje later thuis zijn om met Jade naar de orthopedagoog te gaan. Niet echt de moeite om een oppas te regelen. Jade is dus alleen naar huis gegaan.

 

Vandaag zijn Olga en ik ook aan het werk en kunnen we de kinderen niet van school halen. Jade en Dylan willen wel samen naar huis gaan. Er is eigenlijk geen reden meer om nog continue iemand bij Jade in de buurt te hebben. De laatste week gaat het meer dan goed. Jade heeft eigenlijk nergens last meer van. Geen buikpijn, niet misselijk, niet benauwd, geen hoofdpijn. En ook belangrijk: haar eetlust en smaak beginnen terug te komen. De laatste dagen eet ze 4-5 boterhammen per dag.

 

Jade en Dylan lopen met zijn tweeën naar huis en zorgen zelf wel voor wat te drinken en een snoepje. De computer en de iPad zorgen voor de rest.

 

Het zijn soms kleine dingen waaraan je merkt dat het goed gaat!

 

- Marcel