· 

Helpen bij Valeska

Dat Jade naar school gaat, is eigenlijk al weer vanzelfsprekend. De tijd gaat snel: een paar weken geleden waren we continue bezig met hoe Jade zich voelde en of ze wel genoeg at en dronk. Inmiddels is de eetlust terug en eet ze meer dan voldoende. Waar ze eerst alleen nog maar spaghetti wilde eten, eet ze nu (meestal) wat de pot schaft. De kilo's vliegen er nog niet aan maar elke dag komt ze wel een paar honderd gram aan. 

 

Op school gaat het goed maar ze moet haar plekje af en toe nog wel vinden. Maar ook hier heeft ze al grote stappen gezet. 

 

Vandaag haal ik Jade en Dylan op van school. Omdat Dylan met een vriendje gaat spelen, sta ik niet veel later alleen met Jade op het plein. We lopen over het schoolplein langs de kinderopvang. Jade gluurt een beetje door het raam en ziet dat juf Valeska aan het werk is. Valeska is heeel vaak de kinderopvangjuf van Jade geweest. Met haar heeft Jade altijd een goede band gehad maar afgelopen jaar heeft ze Valeska niet veel kunnen spreken. Valeska ziet Jade ook en komt naar buiten om een babbeltje te maken. Jade is op het begin een beetje verlegen maar na even gekletst te hebben, vraagt Valeska of Jade wil komen helpen. Dat vindt Jade wel gezellig! Ik spreek met Jade af dat ze zelf naar huis gaat als ze klaar is. 

 

Aan het eind van de middag is Jade weer thuis. Ze heeft het erg naar haar zin gehad op de kinderomvang. Ze heeft in de zandbak gespeeld met de kinderen en met de bal overgegooid. Een gezellig middagje!

 

- Marcel