· 

Rijksmuseum & Anne Frank Huis

Vandaag gaat Jade met de groepen 8 naar Amsterdam! Ze gaan het Rijksmuseum én het Anne Frank Huis bezoeken. 

 

De dag begint in het Anne Frank Huis met de rondleiding achter de boekenkast. Een indrukwekkende plek waar Jade best nog wel wat langer had willen blijven.

 

Daarna rijden ze met de bus richting het Rijksmuseum. Meester Niels vertelt ondertussen het een en andere over de gebouwen en buurten in Amsterdam. Op plekken met 'rode lichten' probeert hij met een glimlach de aandacht van de kinderen ergens anders op te vestigen. 

 

In het Rijksmuseum krijgen de kinderen in kleine groepjes een rondleiding langs de belangrijkste en beroemdste kunstwerken. De rondleiding begint in een kring rond de gids. Jade heeft pech en gaat precies in een dot met kauwgom zitten. Een 'goed' begin van de rondleiding. Het hoogtepunt is dat ze Nachtwacht van heel dicht bij mogen bekijken. Ze mogen onder het hekje door en krijgen onder het toeziend oog van Frans Banninck Cocq uitleg van de gids. 

 

Het is een heel leuke dag geworden. De volle programma begon al om 7:00 op het schoolplein in Goes. Op de terugweg schijnt het zonnetje lekker door de ramen. Jade valt lekker in slaap en wordt pas wakker als de bus in Goes stopt!

 

Mooi en belangrijk dat ze op de basisschool dit soort uitstapjes kunnen en mogen maken!

 

- Marcel