· 

Spetterend dagje

Vandaag wordt voor de 6e keer in Kapelle de Franse Slag Mars gehouden. Vorig jaar heeft Dylan samen met Olga, oma Ella, oma Ineke en tante Joke meegewandeld. Een bijzondere wandeling en ze mochten toen ook een stuk met een legervoertuig meerijden. Dit jaar willen we met zijn allen mee wandelen maar omdat Dylan nog moet hockeyen, kan dat jammer genoeg niet. 

 

Tijdens de dag zijn er ook verschillende activiteiten in Kapelle. Olga gaat met de kinderen eerst naar de demonstratie van een aantal re-enactment-militairen daarna gaan ze naar de Kunstmarkt op het kerkplein. Hier staan verschillende kunstenaars en kunnen de kinderen verschillende dingen doen. Dylan en Jade maken hier cadeautjes voor de 'Meesters en Juffen Dag'. Jade maakt een schilderijtje door verf te spetteren. Erg leuk om te doen. 

 

Gewoon een onbezorgd dagje voor de kinderen.

 

Hoe anders was dit vorig jaar. Ze had op dat moment toen al 130 dagen in het ziekenhuis gelegen. Jade was begonnen met het derde zware blok van de behandeling van Hoog Risico Groep. Ze had net 24-uur lang een hoge dosis Methotrexaat gehad. Ze reageerde hier zo erg op dat haar lippen helemaal kapot waren en haar huid op haar armen en voeten vuurrood was. Elke ochtend werd ze wakker met bebloede lippen die aan elkaar geplakt waren. Ook waren de vooruitzichten op dit moment nog niet rooskleurig. De leukemie reageerde heel langzaam op de zware chemo's. Daarbij had ze een schimmel opgelopen in haar longen.

 

Een jaar geleden had ik niet durven hopen dat ze vandaag een leuk en onbezorgd dagje zou hebben.

 

- Marcel