· 

Vossenjacht in Veere

De tweede dag van het schoolkamp. Blijkbaar is alles goed gegaan gisteren want we hebben geen telefoontjes of whatsappjes gehad. De kinderen hebben een druk programma vandaag. Ze beginnen met een fietstocht van 18 km naar Veere. Een Batse Reize (Batse reize (Zeeuws; voor een lange zware reis) door weer en wind. Jade heeft geluk want zij mag meerijden met meester Stan!

 

In Veere gaan de kinderen op Vossenjacht. Ze gaan op jacht naar 8 vossen: een omaatje, een prinses, een muzikant, een lasser, een ruiter, een slaapwandelaar, een snowboarder en een visser. Ik ben de visser en sta aan de haven van Veere. Ik sta er nog maar net als ik al word aangesproken door de eerste beste toerist: of de vissen een beetje willen bijten. Veere is trouwens een populaire plek voor een vossenjacht aangezien er nog een school bezig is met een vossenjacht. De eerste groepjes kijken eerst eens van een afstandje voordat ze me aan durven spreken. In het uur daarop word ik aangesproken door verschillende groepjes en toeristen. Ik heb trouwens de perfecte outfit voor een regenachtige dag. 

 

Rond twaalf uur loopt de jacht op zijn einde maar heb ik het groepje van Jade nog niet gezien. Met mijn hengels en viskoffer over mijn schouder loop ik de hoofdstraat van het historische stadje in. In de verte zie ik Jade lopen. Ze is op zoek naar mij en ze is blij dat ze me toch nog gevonden heeft. Samen lopen we nog een poosje door het stadje. Jade geniet ondertussen van de snoepjes die ze zelf gekocht heeft bij 'Oma's Snoepwinkel' en vertelt over wat ze allemaal beleefd heeft.

 

Ik neem afscheid van Jade en zij gaat met meester Stan naar de volgende activiteit: een klimparcours bij Kanoa. De rest van de kinderen moet dus eerst dat hele stuk terug fietsen!

 

Voor het parcours is moed, balans, behendigheid, inzicht en saamhorigheidsgevoel nodig. Boven het water is een uitdagend klim- & klauterparcours met diverse hindernissen en touwbrug-varianten opgebouwd. Vallen is een nat pak, want het parcours wordt ongezekerd beklommen. Het is niet schrikbarend hoog, maar oh zo nat wanneer je een misstap maakt. Het is voor iedereen goed te doen en voor de echte waaghalzen zijn er verschillende opdrachten in het parcours verwikkeld. Zo hangt er een bel op een lastig plekje boven het water. Bij het bellen is eeuwige roem verzekerd! Jade vindt het klimmen erg leuk en is trots als ze het belletje op het lastige plekje weet te rinkelen.

 

Deze drukke en leuke dag wordt afgesloten met een barbecue, een spooktocht en een disco! Op de dansvloer blijft het erg rustig...

 

- Marcel