· 

Laatste dag schoolkamp & lang weekend weg

De laatste dag van het schoolkamp voor Jade. Na een lekker ontbijtje gaan ze zwemmen in het Omnium in Goes. Als lunch een broodje kroket en dan zit de laatste activiteit van het schoolkamp er op. Na nog een paar laatste kilometers fietsen, kunnen de kinderen weer in de armen vallen van hun ouders. Onder aanvoering van meester Niels komt de stoet met kinderen op het schoolplein aan. Jade heeft het laatste stukje achterop de fiets gezeten bij Anne. Ze vertelt gelijk verhalen over wat er allemaal gebeurd is afgelopen dagen. Ze heeft het erg naar haar zin gehad en genoten van deze dagen. Maar door alle wilde verhalen vooraf had ze het stiekem nog veel spectaculairder gedacht.

 

Na de meesters en juffen bedankt te hebben (meester Niels en Stan krijgen zelfs een knuffel). Is het schoolkamp echt voorbij. Veel tijd om bij te komen heeft Jade niet. Wij gaan even naar huis en dan bijna gelijk in de auto naar de Ardennen voor een lang weekend weg met Paul, Barbara, Rick en Sarah. We hadden al een lange rit voor de boeg maar bij Antwerpen rijden we een file in van meer dan een uur. Vier uur later staan we dan eindelijk voor onze Finse Blokhut in de Ardennen. Paul en Barbara hebben al gekookt en we kunnen gelijk aanschuiven. Het lange weekend kan beginnen!

 

- Marcel