· 

Adventure Valley

Vandaag gaan we naar Adventure Valley, het grootste avonturenpark van België. Om 10:00 staan we in de rij om onze blauwe bandjes te halen.

 

Met een blauw bandje mogen we de hele dag in het park en de volgende activiteiten doen:

 • 3D-labyrint
 • Klimbos
 • Kids adventure
 • Family bike park
 • Speeltuin
 • Speleo 
 • Tubing slide
 • Nature Walk
 • Click & Climb 
 • Nettenpark
 • Via ferrata

Zeker voor Jade zal dit allemaal wel wat veel zijn maar het gaat zeker leuk worden.

 

We beginnen in het klimbos. Met een tuigje en een helm gaan we het eerste parcours doen. De kinderen gaan voorop en voordat ik de eerste hindernis heb genomen, zijn zij al een paar hindernissen verder. Jade klimt zonder problemen mee en heeft een grote smile op haar gezicht. We doen drie parcourtjes, ze worden steeds moeilijker maar ook leuker. Van de laatste geniet Jade nog het meest. Ze zegt dat ze nu de adrenaline voelt! Na deze eerste activiteit is het tijd voor een broodje en wat drinken. De kinderen zitten nog geen tien minuten of ze willen al met de volgende activiteit beginnen. Onder één van de gebouwen in een soort Speleo ("Een spannende, sportieve ontdekking van de ondergrondse mysterieuze wereld"). gemaakt. Met een helm op gaan we op handen en knieën een donkere tunnel in. Een klein half uurtje later komen we stoffig de 'grot' weer uit. Ook nu doet Jade mee alsof er het afgelopen jaar niks is gebeurd.

 

Het plan is om nu een aantal ziplines (via een touw met katrol van het ene naar het andere punt)  te doen maar de kinderen moeten dan meer dan 40 kilo wegen. Olga, Barbara en Paul doen dit wel en ik ga ondertussen met de kids naar de 'Tubing Slide' (hoge stijle glijbaan met banden). We krijgen allemaal een band en gaan dan een stijle hoge helling op. Ik bied nog aan om Jade haar band te dragen maar dat is niet nodig. Ze doet het zelf wel. Na de afdaling in een band, gaan we gelijk door naar de mountainbikes. Jade twijfelt om mee te gaan maar wil niet onderdoen voor de rest. Gewapend met een helm en een mountainbike gaan we het parcours op. Dylan rijdt voorop, daarachter Rick, Sarah, Jade en ik. Het gaat goed totdat we het hoogste punt bereikt hebben. Vanaf nu gaat het vooral naar beneden. De jongens zijn al uit zicht verdwenen en ik ga met de meiden aan de afdaling beginnen. In de eerste bocht gaat het mis. Sarah mist de bocht en beland in een hek. Ze maakt een flinke smakker maar gelukkig alleen flinke blauwe plekken en bulten. 

 

Na dit spannende ritje is het tijd voor een ijsje. Je zou zeggen dat het voor Jade wel genoeg zou zijn maar niks is minder waar. Via het 3D-labyrinth gaan we we naar de Click & Climb. Hier mogen de kinderen recht omhoog klimmen langs verschillende uitdagingen. Dylan gaat als eerste en komt zonder problemen tot ruim over de helft. Hij had nog wel verder kunnen klimmen maar vond dat hij een beetje te veel omhoog getrokken werd. Je moet je zo hoog dan gewoon achterover laten vallen en vertrouwen op het apparaat dat jou zekert. Daarna is het de beurt aan Jade, Rick, Olga en Marcel. Olga is de enige die helemaal bovenin komt maar Jade en Dylan komen tot aan de 'klimgrepen'. Na een paar pogingen is het mooi geweest en is het inmiddels vijf uur. Tijd om naar huis te gaan? Wel nee, we gaan nog een tweede Speleo doen maar dit keer in een 'echte' grot. Ook nu is het klimmen en klauteren over grote stenen en door smalle gangetjes. Een klein half uur later staan we weer in het licht. Nog steeds hebben de kinderen niet genoeg van de activiteiten. Er is nog een klein beetje tijd over om naar het Nettenpark te gaan. Als we ook dit gedaan hebben, kunnen we naar huis! We stoppen nog even om lekker te eten bij een restaurantje in Barvaux. 

 

Het was vandaag bizar te zien dat Jade zoveel energie en kracht had om mee te kunnen doen met alle activiteiten. 

 

- Marcel