· 

Medaille!

Door verwacht noodweer op dinsdag is de avondvierdaagse een avonddriedaagse geworden. Deze week hoeven Jade en Dylan dus maar drie dagen te lopen om toch de felbegeerde medaille te krijgen. Oma Ella loopt vandaag ook met ons mee.

 

Had Jade de eerste avond nog een beetje moeite om haar vriendinnen bij te houden, gisteren en vandaag gaat dit stukken beter. Lekker kletsend met de meiden, loopt ze zonder problemen de vijf kilometer. Even zit ze bij Lili op haar rug om haar benen een beetje rust te gunnen maar daarna stapt ze stevig verder. 

 

Bij de tussenstop krijgen de kinderen een ijsje (of en krentenbol), een roos én de medaille. Jade krijgt die van haar door juffrouw Natasja omgehangen. Na een minuut of vijftien rust, lopen we de laatste kilometers.

 

Vorige week was al duidelijk dat Jade fysiek sprongen maakt. Ze kan niet alleen langer bewegen, ze beweegt ook veel makkelijker. Ik denk dat ze binnenkort wel een keer op de atletiekbaan wil gaan lopen.

 

- Marcel