· 

Inleveren rolstoel en sonde

Tijdens de behandeling van Jade zijn er veel momenten geweest waar wij geconfronteerd werden met de enorme consequenties, die een (levensbedreigende) ziekte met zich meebrengt. Eén van die momenten was in december 2017. We moesten toen een rolstoel gaan halen voor Jade omdat ze door de chemotherapie moeite kreeg met lopen. Een ander moment was begin januari 2018. Jade kreeg voor het eerst een sonde. In eerste instantie vooral voor medicijnen maar al snel ook voor voeding. Daarna (tot 1 april 2019) heeft ze voornamelijk geleefd op sondevoeding.

 

Was Jade in oktober 2017 nog een sportief meisje wat alles kon wat ze maar wilde, een paar maanden later was ze gesloopt door de chemotherapie. 

 

Vandaag staat het inleveren van de rolstoel en het terugsturen van de sonde juist voor het tegenovergestelde! Het gaat zo goed met Jade dat de rolstoel echt niet meer nodig is en ze eet zo goed dat de sonde in een hoekje staat te verstoffen. Eén van de keukenkasten was in gebruik als medicijnkast en voorraadkast voor sondevoeding, spuiten, enz. In deze kast stonden ook twee grote assortimentsdozen (waar je normaal schroeven in doet) met medicijnen. Deze keukenkast krijgt vandaag ook zijn functie weer terug. Vanaf nu staan het pak hagelslag en de pot pasta weer waar ze horen te staan!

 

- Marcel