· 

Opkikkerdag!

Gisterenmiddag zijn we naar hotel De Witte Bergen in Hilversum gereden. We mochten daar een nachtje slapen om vandaag op tijd op het vakantiepark De Eemhof in Zeewolde te kunnen zijn. Jade heeft vandaag namelijk een Opkikkerdag van Stichting Opkikker

 

Mijn collega's van Sweco hadden vorige jaar geld opgehaald om Jade een hart onder de riem te steken. Het was alleen best wel een bedrag geworden. Er was zoveel opgehaald dat er naast een jaarabonnement op de Penny voor Jade, een grote doos Lego voor Dylan én een dinerbon voor Olga en mij, nog behoorlijk wat over was. Dat geld hebben ze gedoneerd aan Stichting Opkikker en Jade aangemeld voor een Opkikkerdag. In eerste instantie zou ze op 14 juli 2018 deze dag al gehad hebben maar toen lag ze jammer genoeg in het ziekenhuis. Maar vandaag 15 juni 2019 gaat de dag wel door voor Jade maar ook voor Dylan, Olga en mij!

 

We worden om 10:45 verwacht in het restaurant Evergreenz van het vakantiepark. We worden ontvangen door een 'lakei'. Hij begroet ons en vraagt aan Jade hoe ze welkom geheten wil worden: met een lied, de wave, een yell of iets anders. Jade kiest voor de wave en meteen beginnen de vrijwilligers die in twee rijen achter de lakei staan opgesteld met een wave. Met zijn vieren lopen we door de 'erehaag' en worden aan het eind opgevangen door onze 'eigen' twee vrijwilligers. Barbara Saan en Peter Jeukens gaan de hele dag met ons mee en regelen alles. 

 

Voordat we gaan beginnen met de eerste activiteit, krijgen we eerst nog een taartje en wat te drinken. Ondertussen staat er een goochelaar aan ons tafeltje met een paar vingervlugge trucs. Voor één van de trucs heb je twee simpele elastiekjes nodig. Het ene elastiekje gaat om de duim en wijsvinger van zijn ene hand en het andere elastiekje gaat om duim en wijsvinger van zijn andere hand. De elastiekjes zitten achter elkaar langs zodat hij zijn handen niet te ver van elkaar kan doen zonder dat de elastiekjes losschieten. De goochelaar vertelt een mooi verhaal, wrijft een paar keer met de elastiekjes langs elkaar en opeens kan hij zijn handen uit elkaar doen zonder dat de elastiekjes alle kanten op schieten. Jade en Dylan krijgen elk twee elastiekjes om te zelf te proberen en de goochelaar neemt afscheid. Een goed moment want wij gaan naar de eerste activiteit van vandaag...

 

Het is helemaal aan de andere kant van het park maar we onze vrijwilligers wijzen de weg. Als we bijna op de plek van bestemming zijn, worden we opgewacht door Sietse Vliegen. Hij staat bij de ingang van 'Airport Opkikker' en wil ons eerst fouilleren voordat we verder mogen naar het helikopterplatform. In de broekzak van Dylan haalt Sietse een pistool te voorschijn en bij Jade een stel handboeien... Hij knijpt een oogje dicht en de kinderen mogen doorlopen. Ondertussen komt er een helikopter aanvliegen... Jawel we gaan de lucht in!! Ik ga eerst met Jade in de helikopter. We maken een rondvlucht van een minuut of tien boven Flevoland. We hebben een prachtig uitzicht en voor we het weten zweven we boven één van de vele windmolens van Flevoland en zien we onder ons de lappendeken van weilanden en boerderijen. De piloot maakt nog een paar capriolen en daarna vliegen we terug naar het startpunt. Daarna is het de beurt aan Dylan en Olga. Een spectaculair begin van de Opkikkerdag. Jade en Dylan hadden allebei nog nooit gevlogen dus dat is iets wat ze allebei van hun bucketlist af kunnen strepen! 

 

En dat is nog maar de eerste activiteit van vandaag. Samen met onze vrijwilligers lopen we door het park na de volgende activiteit: de kinderen mogen een boltaartje versieren. Ook dit vinden de kinderen erg leuk om te doen. De ochtend vliegt letterlijk en figuurlijk voorbij en het is al weer tijd voor de lunch. Na de lunch gaan we met ons gezin op de foto. Jade en Olga mogen eerst nog de lipjes stiften en een beetje poederen. Als echte fotomodellen gaan eerst Jade en Dylan op de foto daarna gaan we met het hele gezin op de foto. 

 

Stiekem hebben we al kennisgemaakt met heel veel vrijwilligers, die deze dag mogelijk maken. Om genoeg vrijwilligers bij elkaar te krijgen, kunnen bedrijven zich aanmelden bij Stichting Opkikker. Een bedrijf kan dan met (een deel van) hun medewerkers de hele dag helpen bij een Opkikkerdag. Onze dag wordt mede mogelijk gemaakt door 'Koninklijke Saan', een logistieke dienstverlener actief door heel Europa. 

 

Onze volgende activiteit is door Saan geregeld. Jade en Dylan mogen een parcours rijden met een heftruck en met een speciale hijskraan een lading ophijsen en in een vrachtwagen zetten. Dylan maar ook Jade vinden dit erg leuk om te doen. Hierna is het tijd voor de laatste activiteit. We maken weer een wandelingetje door het park en komen uit bij vakantiehuisje 240. Achter het huisje zien we een aantal roofvogels en uilen zitten. We krijgen het komende uur uitleg over de uilen en de roofvogels. Dit is echt iets voor Jade en Dylan. Zeker om ze alle vogels ook op hun hand mogen hebben. Een mooie afsluiting van de activiteiten.

 

We lopen terug naar het restaurant maar gaan eerst nog even langs het parkeerterrein waar o.a. een aantal Porsches, Ferrari's én de Knight Rider staan. Het is al het eind van de middag en we zijn net te laat. Anders hadden we als extraatje nog mee kunnen rijden met één van deze auto's. Niet getreurd, de dag was al fantastisch. Tot slot krijgen we nog een dinerbuffet aangeboden. Het kan niet op vandaag. Rond een uur of half zes is de dag dan echt ten einde. We nemen afscheid van Barbara en Peter. Ze hebben de hele dag perfect gezorgd dat alles geregeld werd. Op weg naar de uitgang mogen we weer langs een erehaag gevormd door alle vrijwilligers die luid applaudisserend en joelend ons uitzwaaien. Al deze vrijwilligers verdienen het allemaal net zo hard om toegejuicht te worden. Ze hebben een hele gave dag mogelijk gemaakt!

 

- Marcel