· 

Kennismaking op het Pontes

Het is een drukke en spannende dag voor Jade. 's Ochtends eerst naar school en halverwege de ochtend naar de orthopedagoog. Dan op het begin van de middag naar de fysiotherapeut en daarna voor een kennismaking met haar nieuwe klas op het Pontes.

 

Een paar dagen geleden heeft Jade te horen gekregen, dat ze niet bij haar vriendinnen in de klas komt. Jade gaat Tweetalig VWO Verrijkt doen en haar vriendinnen Tweetalig VWO. We hadden de hoop dat deze klassen gecombineerd zouden worden maar helaas is dit niet het geval.

 

Het maakt het er voor Jade niet makkelijker op. Ze heeft de kinderen van haar klas wel al ontmoet tijdens de Juniorklas van begin dit jaar maar ze vindt het erg spannend om nu echt kennis maken met haar nieuwe klasgenootjes. Ze gaat nog wel samen met haar 'oude' klasgenootjes en Olga op de fiets er naar toe maar daarna moet ze toch alleen. Een paar uur later gaat Olga haar ophalen. Ze komt niet heel blij naar buiten en heeft het niet leuk gevonden. Thuis vertelt ze dat ze het moeilijk vond om contact te maken met haar klasgenoten maar dat haar mentor en de twee tutoren aardig waren. Niet het beste begin maar gelukkig heeft ze nog een paar maanden om zich voor te bereiden op een nieuwe school en nieuwe klasgenoten. 

 

- Marcel