· 

Super Ultra

Dit weekend doen we rustig aan in ons vakantiehuisje, de kleinste kinderen doen nog een middagslaapje zodat we 's middags nog er op uit kunnen gaan. Het is heerlijk weer en er is een grote tuin. We hebben een zwembadje meegenomen en veel meer heb je dan niet nodig. Als de kinderen het leuk hebben, hebben de ouders het ook al snel leuk!

 

Na de middag rijden we richting Camerich. Hier ligt de moeilijkste klim van Nederland. Het zijn net niet de flanken van de Alpen maar de uitzichten op de heuvel tussen Epen en Vaals zijn er mooi genoeg voor! Ik heb drie mountainbikes naar België meegenomen maar deze blijven achter in het huisje.

 

Onder aan de klim staat De Wingbergerhoeve. Dit is de gezelligste en drukste ijskraam van Epen, Limburg en misschien wel van Nederland. Ze hebben gewone ijsjes maar ook wat grotere ijsjes. Volgens Bert is het ijs met fruit een echte aanrader en dan eigenlijk de Super Ultra (€12,00). Bert betaald!!

 

Jade, Dylan en Olga kiezen in eerste instantie voor de Mega maar de verkoper weet ze op een leuke manier over te halen om een echt lekker ijsje te kiezen: De Giga. Ze mogen kiezen uit 3 flinke bollen ijs en verschillende soorten fruit. Daar boven nog een klein toefje slagroom en een paar lekkere koekjes. Ik kies net nog een maatje groter: De Ultra. De ijsboer pakt een flink 'frietbakje' en vraagt welke smaken in lekker vindt. Na een bolletje of 6 komt er een flinke lading gemengd fruit en slagroom bovenop. De rest van de vrienden hebben ook allemaal groter en lekkere ijsjes. Een half uurtje later heeft iedereen zijn ijsje achter de kiezen en willen we een rondje gaan wandelen. 

 

Onverwacht komen er allemaal politiemotoren aanrijden, zetten de zijwegen af en sturen iedereen van de weg. Niet veel later komen de renners lang die meedoen aan de ZLM-tour. Zij gaan wel met de fiets Dé Camerich op. Dylan vangt nog twee bidons en een paar minuten later is het al voorbij. Toch leuk om even meegepakt te hebben. We rijden met de auto De Camerich op om boven een wandelingetje te maken.

 

's Avonds verzorgt Thijs een heerlijke barbecue met broodjes hamburger, spiesjes garnalen en een 'klein' stukje Picanha. De zon is al onder en de kinderen liggen al op bed als het laatste stukje vlees van de barbecue afkomt. Een heerlijke zomeravond!

 

- Marcel