· 

Eindmusical groep 8: CASH

Na weken oefenen is het vandaag eindelijk zover: de Eindmusical van groep 8! De kinderen hebben gekozen voor de musical Cash.

 

 

In deze musical Cash verandert een oersaaie bank in een gezellig filiaal, waar geld geen rolt speelt! CASH is een filiaal van Euro-bankiers, de grote, belangrijke, maar oersaaie bank. Er heerst een griepvirus en ook directeur Cas de Graaf moet ziek naar huis. Tijdens zijn afwezigheid gaat het roer drastisch om. Het bankfiliaal verandert, niet zonder slag of stoot, in een gezellige, vrolijke boel. Maar er gebeurt meer: klanten hebben zo hun eigen problemen, oplichters proberen de bank geld afhandig te maken, zwerver Rick Rijk blijkt opeens cash te hebben en dan is er ook nog uitvinder Lex; hij wil een lening voor zijn uitvindingen. Genoeg uitdagingen! 

 

Omdat Jade maar in een klas zit met 15 kinderen, hebben alle kinderen een dubbelrol. Jade speelt Carmen, één van de bankbediendes, én een Amerikaanse toeriste. Stiekem had ze graag een grotere rol gehad. Overdag spelen de kinderen de musical voor de andere klassen van de Bisschop Ernstschool en 's avonds voor de ouders. Dylan kan de musical zo twee keer zien.

 

Het is een leuke musical en de kinderen spelen de sterren van de hemel. Acteren, zingen en dansen, ze draaien hun hand er niet voor om. De meeste kinderen hebben een headset met microfoon zodat ze goed te verstaan zijn en niet telkens van microfoon hoeven te wisselen. Achter de coulissen vergeten de kinderen wel eens dat hun microfoon openstaat en dat levert onbedoeld de leukste momenten op. Zo roept één van de kinderen vanachter de coulissen: "...dat k#t horloge...". Om kort daarna het podium op te komen wijzend op zijn horloge.

 

Na de musical krijgen de kinderen een groot applaus. Ze worden daarna één voor één op het podium geroepen en krijgen van hun juf Constantia een het boek 'Mijn schooltijd' als herinnering aan hun tijd op school. In dit boek hebben de kinderen voor elkaar een boodschap geschreven. Er wordt  nog een klein feestje gevierd met hapjes en drankjes en dan is de musical ook achter de rug. Nog een paar dagen op school en dan trekt Jade definitief de deur van de Bisschop Ernstschool achter zich dicht.

 

 

- Marcel