· 

Laatste schooldag

Het is zover: Jade neemt vandaag afscheid van de basisschool. Een bijzondere tijd waarin veel is gebeurd. Januari 2012 ging ze voor het eerst naar de Bisschop Ernstschool en nu, iets meer dan zeven jaar later, is ze klaar om naar het Voortgezet Onderwijs te gaan. 

 

Zoals gezegd een bijzondere tijd. Jade vond leren al snel leuker dan spelen en kreeg daarom snel extra uitdaging. Dit bleek niet voldoende en Jade ging van groep 3 versneld naar groep 4. Ze kwam in een nieuwe klas en maakte nieuwe vriendinnen. De jaren daarna bleef ze versnellen als ging dit niet altijd zonder problemen. Na de herfstvakantie van 2017 hebben we besloten dat ze versneld naar groep 8 zou gaan. Om alvast kennis te maken met het Voortgezet Onderwijs, gaat ze meedoen met Latijnse lessen op het Ostrea Lyceum. Helaas van korte duur. Op 3 november 2017 krijgt ze te horen dat ze ernstig ziek is. Niet veel later daarna beslissen we dat ze teruggaat naar groep 7. In het jaar dat volgt, is Jade nauwelijks op school. Toch haalt ze een bijna maximale score voor de Cito en mag ze volgend jaar starten met Tweetalig VWO op het Goese Lyceum.

 

De leraren en leraressen van de Bisschop Ernst hebben Jade altijd geholpen en de ruimte gegeven om zich te ontwikkelen. De afgelopen twee jaar heeft school ons gesteund en gezorgd dat Jade op allerlei manieren betrokken bleef bij haar klasgenootjes. Met recht is de Bisschop Ernstschool, een school waar kinderen kunnen en mogen zijn wie ze zijn. Een grote school die intimiteit uitstraalt!

 

De laatste schooldag begint gewoon op school. Om twaalf uur worden ze voor de laatste keer uitgezwaaid door de andere klassen. 's Middags zijn er door de ouders allerlei activiteiten georganiseerd. De dag wordt afgesloten met een barbecue. Als aandenken geven de kinderen aan school een mooi cadeau: een grote tuinbank voor op het schoolplein. Deze bank is gemaakt bij Rusman door Bert, een vriend van ons. Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar het is een prachtige bank geworden!

 

- Marcel