· 

Bijna 50 km fietsen

De kinderen hebben vakantie maar Olga en ik moeten allebei nog werken. Ze kunnen best wel alleen thuis blijven maar opa Roel en oma Ineke willen ze wel meenemen voor een dagje strand. Er is wel een voorwaarde... ze willen op de fiets naar het strand. Jade en Dylan zijn hier nou niet direct voor te porren. Toch komt opa ze al vroeg ophalen en neemt de fietsen mee achter op de auto. 

 

Halverwege de ochtend krijgen Olga en ik een appje met een foto van Dylan en Jade op de fiets. Ze zijn onderweg van Oud-Sabbinge naar de Banjaard, een mooi strand bij Kamperland. Er zijn twee geplande tussenstops: Vliegveld Midden-Zeeland en Veere. In Veere halen ze nog snoepjes bij 'Oma's Snoepwinkel' voor wat extra suiker en energie.

 

Iedereen haalt uiteindelijk het strand en kan een verkwikkende duik nemen in het heldere water van de Oosterschelde. Door de harde wind zijn er flinke golven. Heerlijk om lekker in te kunnen zwemmen en spelen. Na een uur op wat gaan ze weer op de weg terug. Dit keer over het eiland Noord-Beveland naar Kortgene. Het laatste stukje varen ze met veerbootje voor fietsen naar Wolphaarsdijk om daarna nog een paar keer op de pedalen te gaan staan richting Oud-Sabbinge. In totaal hebben ze bijna 50 km gefietst! Dat had opa niet gedacht toen hij de kinderen vanochtend bij ons op kwam halen. De dag wordt afgesloten met een lekkere barbecue. Olga en ik zijn ook van de partij!

 

Afgelopen weken hebben Olga en ik ons best een paar keer ongerust gemaakt over de gezondheid van Jade. Na de vaccinaties had ze last van hoofdpijn en verhoging en voelde ze zich niet al te best. Maar als je dan hoort dat ze 50 km gefietst heeft, is het gevoel direct weer veel beter. Morgen naar het ziekenhuis voor controle. Nu maar hopen dat de bloedonderzoeken dit gevoel ook bevestigen.

 

- Marcel