· 

Vakantie

Tot vorige week vrijdag wisten we nog niet waar we op vakantie zouden gaan. De bestemmingen varieerden van Noorwegen en Denemarken, tot Cyprus, tot Spanje en uiteindelijk toch ook Frankrijk. 

 

Wij plannen nooit ruim van te voren een vakantie maar door een druk half jaar met veel leuke uitjes en weekendjes weg is het nu wel heel laat geworden. Tel daar bij op dat de kinderen eigenlijk niet weer naar Frankrijk willen en het het wordt wel erg last minute. 

 

We proberen nog om naar een camping te gaan waar we bijzondere herinneringen hebben: Mas de la Fargassa. Een oude Catalaanse mas in de bergen van de Pyreneeën op 600 meter hoogte. Het ligt langs een prachtige rivier met watervalletjes en grote diepe poelen om in te zwemmen of waar de kinderen van een hoge rots af kunnen springen. De eigenaren en hun kinderen zorgen voor een bijzondere gastvrijheid. Tijdens onze zomervakantie van 2017 hebben we daar drie weken genoten. Nog geen drie maanden later kregen we te horen dat Jade ernstig ziek was.

 

Jammer genoeg was er geen plaats meer en moesten we op zoek naar iets anders. Gelukkig konden we op het laatste moment nog een plaatsje reserveren op camping Cévennes Provence. De camping ligt in Anduze in het Cevennen Nationaal Park op een gebied van 30 hectare tussen de twee Gardon rivieren. Het is wel een plaatsje op een zonnig terras zonder al te veel schaduw... maar er is genoeg te doen dus wel zien wel wat het gaat worden...

 

Het is best een eindje rijden dus met een tussenstop in Curciat-Dongalon, een klein dorpje tussen Dijon en Lyon doen we het rustig aan... het is tenslotte vakantie!

 

- Marcel