· 

Een nieuw hoofdstuk

De eerste dag naar het Voortgezet Onderwijs. Voor Jade begint vandaag een nieuw hoofdstuk in haar leventje.

 

De komende weken op haar nieuwe school worden spannender dan de afgelopen maanden. Een nieuwe klas, nieuwe klasgenootjes, nieuwe leraren, elk lesuur een andere leraar, een groot gebouw, een groot deel van de lessen in het Engels, en nog veel meer. En het spannendste: ze kent eigenlijk nog niemand in haar nieuwe klas.

 

Jade heeft met een aantal van haar oude klasgenootjes afgesproken om samen naar de nieuwe school te fietsen. En zo gaat ze met haar rugtas vol boeken van huis...

 

Aan het eind van de middag stuurt ze een appje of ik haar tegemoet wil fietsen. Ze is blij me te zien. Ze vertelt dat ze het op sommige momenten wel even moeilijk heeft gehad maar het was toch ook leuk geweest. Haar klasgenootjes (5 meiden en 8 jongens) waren aardig! Ze zal nog wel een poosje moeten wennen maar het begin viel mee. Morgen de eerste les Frans en daarna een korte sportdag.

 

Vandaag, 20 augustus was een bijzondere dag. Vorige jaar was ook een bijzondere dag, toen vertelde de arts aan Jade dat ze geen leukemie meer had (complete remissie). Een belangrijk moment dat er voor heeft gezorgd dat ze vandaag 'gewoon' voor het eerst naar het Voortgezet Onderwijs kon gaan.

 

Nu ze met dit nieuwe hoofdstuk is begonnen, is het voor Jade fijn dat ze kan beginnen zonder dat haar vader elke dag alles op internet zet. Ik zal dus niet meer dagelijks de blog bijhouden (dat lukte al een paar maanden niet meer) . Ik ga wel proberen wekelijks en anders zeker op de bijzondere momenten iets te schrijven. 

 

- Marcel