· 

Er is er één jarig...

Jade wordt vandaag 1 jaar! Precies een jaar geleden kreeg Jade haar nieuwe stamcellen toegediend. Haar eigen (zieke) stamcellen hebben plaatsgemaakt voor nieuwe cellen. Vorige jaar hebben we deze dag dan ook 'gevierd' als een nieuwe start, een nieuwe geboorte. 

 

In totaal heeft Jade 47 dagen in isolatie gelegen voordat ze naar huis mocht. Eigenlijk is deze periode in het ziekenhuis heel goed verlopen. Vooraf hadden we gedacht dat Jade veel zieker zou worden van de zware chemotherapie. Elke dag vroegen we ons af wanneer Jade echt ziek zou worden, wanneer de slijmvliezen in haar mond en keel kapot zouden gaan. Gelukkig is dit haar bespaard gebleven. De periode daarna herstelde ze goed. Haar weerstand werd steeds beter en na de kerstvakantie kon ze 'gewoon' naar school. Het enige wat roet in het eten gooide, was een CMV-virus. Dit virus heeft er voor gezorgd dat ze lange tijd misselijk was en dat  ze afgelopen jaar nog drie keer in het ziekenhuis gelegen heeft, in totaal 18 dagen.

 

Ondanks dat stond het afgelopen jaar ook bol van de leuke dingen: de Kanjerloop, Villa Pardoes, Jumping Amsterdam, Make-a-Wish, Opkikkerdag, weekendjes weg, zomervakantie, eindmusical, schoolkamp en nog veel meer. Het jaar is om gevlogen.

 

Het blijft bijzonder dat het bloed uit de navelstreng van een baby'tje er voor gaat zorgen dat de leukemie niet terugkomt.

 

Ben je tussen de 18-35 jaar meld je dan aan als stamceldonor. Je kan er echt levens mee redden. Meer informatie vind je hier.

 

- Marcel