· 

Lief berichtje

Op de laatste zaterdag van augustus is het Kapelse Dag'. Naast braderie, kermis en het tradionele ringsteken met paarden, kan je ook de kerktoren van Kapelle beklimmen. De toren wordt De stoere Zeeuw genoemd. Het is een 60 meter hoge toren die voor het grootste deel uit baksteen bestaat, maar de ingang is van natuursteen. De toren heeft als enige in Zeeland een bakstenen spits met vier hoektorentjes.

 

Jade en Dylan hebben de toren al vaker beklommen maar het blijft leuk om te doen. Je hebt een prachtig uitzicht over Kapelle. Bij mooi weer kan je de Westerschelde én de Oosterschelde zien en met een beetje geluk zie je Antwerpen, Terneuzen en Zierikzee.

 

Oma Ella klimt ook mee de toren op. Boven op de toren komen we nog familie tegen. Wendy, Jacob en hun dochtertje Jolie hebben de 167 treden omhoog gelopen. Toen Jade ziek was, is ze een paar keer op bezoek geweest bij de Border Collies van Wendy en Jacob. Na een half uurtje van het uitzicht te hebben genoten, dalen we weer af. Nog een paar rondjes in de botsauto's en langs het ringsteken is het wel mooi geweest.

 

's Avonds krijgt Olga een Whatsappje van Wendy. Jolie had bij het slapen gaan gezegd dat Jade niet meer ziek was. Wendy had gevraagd hoe ze dat wist. Jolie had prachtig geantwoord: "Omdat ze er mooi uitzag."

 

In twee zinnen een perfecte samenvatting van hoe het nu met Jade gaat!

 

- Marcel