· 

Zeehondensafari

Oma Ella had al een poosje zes kaartjes voor een zeehondensafari vanuit in Bruinisse. Vandaag was er eindelijk een zondag waarop alle kleinkinderen tijd hadden om mee te gaan. Op het laatste moment besluiten Olga, tante Miranda en ik ook nog mee te gaan.

 

Het is goed weer om de Oosterschelde op te gaan. Er staat een lekker zonnetje, hier en daar een flinke wolk en een beetje wind. Na een uurtje varen komen we aan bij de zandbank waar ongeveer 80 zeehonden heerlijk liggen. In Zeeland komen twee soorten zeehonden voor: de gewone en de grijze. De gewone zeehond is het kleinst. Mannetjes worden maximaal twee meter. Ze hebben donkere vlekken op hun grijze, donkerbruine of zwarte vacht. Een grijze zeehond kan tot drie meter lang worden. Hier liggen de twee soorten gebroederlijk door elkaar heen. Er zijn kleine witte baby zeehondjes, donkere en grijzen zeehonden. Eén zeehond lijkt meer op een zeeleeuw/zeeolifant en is zeker twee meter lang. Jade is druk in de weer met fotograferen en door de verrekijker kijken. Voor Jade is dit een lekker ontspannen dagje.

 

Afgelopen weken zijn druk voor haar geweest met veel nieuwe dingen en indrukken en lange dagen op school. Ze vindt het lastig om haar draai te vinden in de klas. Na school is het dan ook nog flink aanpoten met het maken van huiswerk. Dat veel vakken in het Engels gegevens worden is niet echt een probleem. De vakken zelf eigenlijk ook niet. Maar volgens Jade wordt het vanaf nu alleen maar ontbijten, naar school, huis werk maken, eten, nog meer huiswerk maken en slapen. Gelukkig gaat ze op donderdag nog wel paardrijden bij Stoeterij Dandelion in Nisse. Als ze terugkomt na een paar uurtjes paardrijden en verzorgen, heeft ze altijd een lach op haar gezicht.

 

Lekker een paar uur op het water en naar zeehonden kijken, helpt om even met iets anders bezig te zijn dan school. Dit weekend had ze niet veel huiswerk omdat ze maandag en dinsdag op kamp gaat. Dat gaat spannend geven. Tot aan de herfstvakantie zal het nog wel moeilijk blijven. Hopen dat het daarna allemaal gewoon gaat worden.

 

- Marcel